Uitgeprobeerd: de Incredible S

De Incredible S was een van de toestellen die HTC op MWC voorstelde, ondertussen al enkele maanden geleden. Nu dat ik hem uitgebreid heb getest en terug met de koerier meegaf, kan ik concluderen: het is een zeer gelikte smartphone.

Android 2.3 Gingerbread Verscheept met Froyo (Gingerbread is er als update), een 4 inch scherm dat echt wel mooi is (niet op het niveau van de iPhone 4, maar ‘getting there’) en een 1 GHz processor met genoeg geheugen. Het mag dan geen dualcore zijn – de nieuwe waan van de dag bij de smartphonefabrikanten – ik vond de Incredible S soepel draaien. Dit was ook de allereerste Android-telefoon die ik testte die nooit crashte. Al heeft dat wellicht meer te maken met de maturiteit van Android dan echt met de hardware.

Een kleine – maar leuke – eigenschap van deze telefoon is dat de Android-knoppen niet vast zijn, maar meedraaien als je de telefoon kantelt. Het is een kleinigheid, maar wel leuk geanimeerd en eigenlijk ook/vooral consequent naar de gebruikservaring toe.

Waar ik het wel moeilijker mee hebt is de veelvoud aan Android-toestellen die in hoog tempo op de markt komen. Prima telefoons doorgaans, maar hoe leg je nu aan een consument uit wat het verschil is tussen pakweg deze Incredible S en de Desire S? Het antwoord wordt toch al gauw: design. Ja, er zijn enkele kleine hardwareverschillen, maar echt significant zijn die niet. In die zin is de Incredible S wel een interessante telefoon, want met zijn apart gevormde achterkant ziet het er zeker anders uit dan de doorsnee HTC-smartphone. Ik vind het wel mooi, en de behuizing voelt ook aangenaam aan en is niet zo vingerafdrukgevoelig. Maar in mijn omgeving merkte ik toch heel uiteenlopende reacties op de look van dit toestel. De gustibus et coloribus non est disputandum, niet waar?

incredibleS1_5

incredibleS1_5

incredibleS1_4

incredibleS1_4

incredibleS1_3

incredibleS1_3

incredibleS1_2

incredibleS1_2

incredibleS1_1

incredibleS1_1